Έμπνευση και Καινοτομία: Μαθητική Εκπροσώπηση στο Delphi Economic Forum ΙΧ

Έμπνευση και Καινοτομία: Μαθητική Εκπροσώπηση στο Delphi Economic Forum ΙΧ 

 

Αθήνα 29 Απριλίου 2024 – Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Envolve Entrepreneurship, διοργανώνει τον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, ένας διαγωνισμός με τη έγκριση και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ και του ΙΕΠ.  

Μέσω του πυλώνα του Upskilling, το Envolve Entrepreneurship αναγνωρίζει την ανάγκη για ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων και την προώθηση της αειφόρου επιχειρηματικότητας μεταξύ των μαθητών/τριών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Οι μαθητές/τριες, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που άπτονται της σύγχρονης πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής σκηνής και παράλληλα να δημιουργήσουν ήδη, από μικρή ηλικία ένα δίκτυο γνωριμιών το οποίο αποτελεί σημαντικό αρωγό στην εξέλιξή τους, στην αλλαγή του τρόπου σκέψης τους και στην εξωστρέφειά τους.  

Το Delphi Economic Forum υποστηρίζει το διαγωνισμό και φέτος, δίνοντας την ευκαιρία μαθητικής εκπροσώπησης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ως έπαθλο του μαθητικού διαγωνισμού του Envolve. Mαθητές και μαθήτριες εκπρόσωποι, Γυμνασίων και Λυκείων, που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Forum, μεταξύ των 10 φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού, κατόπιν κληρώσεως. Το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, έλαβε χώρα το διάστημα 10 με 13 Απριλίου, και φιλοξένησε πάνω από 800 ομιλητές από 70 περίπου διαφορετικές χώρες.  

Οι ομάδες E(sg)raser και ECHO PANEL, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τoυς ιδέες, σε ανθρώπους καταξιωμένους από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταξύ των οποίων και ο κύριος Γιάννης Θωμάτος, Executive Vice President του Delphi Economic Forum, και άλλα μέλη της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής. Αξιοσημείωτο είναι επιπλέον το γεγονός, ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν το εγχείρημά τους κατά τη διάρκεια του panel discussion ‘’Challenges to Implement Circular Economy: Is Circular Economy Compatible with Growth?’’, τη συζήτηση του οποίου κατηύθυνε η κα. Λίτσα Παναγιωτακοπούλου, Founder/CEO, E.VI.A Intelligent Performance, Greece 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των μαθητών/τριών: 

‘’Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουμε ενότητες όπως: Future, Empowering Women for Success, Green and European Economy, Civil Protection, Planet, Energy και Power of AI. Έτσι παρακολουθώντας αυτά τα πάνελ καταφέραμε να συλλέξουμε γνώσεις τις οποίες σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε στην ανάπτυξη της startup μας, E(sg)raser. Όλα αυτά χάρη στο Envolve και την απίθανη ομάδα του’’.                                                       

‘’Για μένα είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Μέσα από όλο αυτό έμαθα περισσότερα πράγματα σχετικά με τις επιχειρήσεις, ανακάλυψα καινούργιες πτυχές του εαυτού μου και κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με όλα τα μέλη της ομάδας μας. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η συμμετοχή μου στο Forum των Δελφών, καθώς γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και παρακολούθησα εξαιρετικές ομιλίες. Τέλος, αυτό που θα κρατήσω ήταν η ευκαιρία που μου δόθηκε από το Envolve και τον καθηγητή μας να συμμετέχω και εγώ στο διαγωνισμό και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό’’. 

‘’Η ευκαιρία που μας δόθηκε να παρευρεθούμε στο φετινό Delphi Economic Forum ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ακούσαμε αμέτρητες συζητήσεις και μάθαμε πράγματα για πάρα πολλά και ποικίλα θέματα, από περιβαλλοντικά προβλήματα και πηγές ενέργειας, μέχρι κοινωνικά ζητήματα και έμφυλη ανισότητα. Κάθε panel που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ενδιαφέρον και με επίκαιρα και διαχρονικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν γύρω μας, άμεσα η έμμεσα. Επιπλέον, ήρθαμε σε επαφή με πολλά γνωστά πρόσωπα στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Κάναμε πολλές γνωριμίες και διασυνδέσεις και όλοι ήταν πολλοί ανοιχτοί και φιλικοί, όχι μόνο προς εμάς, αλλά και προς την ιδέα της startup μας. Αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη και ευχαριστούμε θερμά το Envolve που μας παρείχε μια τέτοια μοναδική ευκαιρία’’. 

Παράλληλα, O Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, με τη συμμετοχή του στο πάνελ ‘’Cultivating European Innovation Ecosystem For Digital Sovereignty’’, τονίζει τη σημασία της επιχειρηματικότητας για την προσέλκυση και παραμονή ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα. Χαρακτηριστικά δηλώνει: “Οι Έλληνες founders έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να προσελκύουν ταλέντο. Το ανθρώπινο κεφάλαιο που κάποτε έφυγε από τη χώρα μας, τώρα επανέρχεται εμπλουτισμένο με διεθνή εμπειρία. Ακόμα κι αν δεν επιστρέφει στη χώρα, μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πολύτιμος σύμμαχος στην εξωστρέφεια των ελληνικών startup επιχειρήσεων”. Για αυτό το λόγο, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και να την καλλιεργούμε από τα σχολεία μέχρι και την ωρίμανση μιας εταιρείας.  

-Τέλος- 

 

Σχετικά με το EnvolveEntrepreneurship: 

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας, από την ίδρυσή του, το 2012. Ο οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, που βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, για την παγκόσμια κοινότητα. 

Με το πρόγραμμα EnvolveXL, ο οργανισμός καλλιεργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, εξελίσσοντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμά του, χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία των πρώην προγραμμάτων Envolve Awards, στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη 37 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει περισσότερο από 6.000.000 € στην οικονομία, προάγοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία. 

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://envolveglobal.org