1st Panhellenic Student Entrepreneurship Competition for Youth Award Ceremony

Την Κυριακή 11 Απριλίου η τελετή βράβευσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη
 

  • Οι νικητές διεκδικούν έπαθλα από τον ΔΕΔΔΗΕ, τη BIKEWISE, το H.A.E.C. και το Envolve Entrepreneurship
  • Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας

Αθήνα, Τρίτη 6 Απριλίου 2020 –  Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων, με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, έχει ξεκινήσει. Οι 20 φιναλίστ του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν ζωντανά το εγχείρημά τους σε ένα elevator pitch διάρκειας εξήντα δευτερολέπτων. Η ανακοίνωση των νικητών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ψηφιακής τελετής βράβευσης, την Κυριακή 11 Απριλίου στις 17:00, η οποία θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook (facebook.com/envolvegr) και στο κανάλι YouTube (youtube.com/envolvegr) του Envolve Entrepreneurship Greece.

Στην τελετή βράβευσης θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Η κριτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού αποτελείται από τον Τάσο Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, το Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College και του Hellenic American University, το Mιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλή Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES, τη Χριστίνα Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Δημόσιας Πολιτικής, Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), το Λευτέρη Φατές, Co-Founder της BIKEWISE, το Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship & Επικεφαλή Κοινωνικής Ευθύνης Ελλάδας, Όμιλος Libra και τον Αλέξανδρο Νούσια, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Οι κριτές θα αναδείξουν τις πέντε νικήτριες ομάδες που θα λάβουν έπαθλα από το ΔΕΔΔΗΕ, την BIKEWISE, το HAEC και το Envolve Entrepreneurship.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, μια εκδρομή́ τεσσάρων (4) ημερών στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η δεύτερη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η τρίτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα που θα λάβει το βραβείου κοινού θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500€ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

Η δήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης της τελετής βράβευσης, πραγματοποιείται στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook (https://fb.me/e/2y8FoRYpo).

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής: η AIRΜΕΙΣ από τα Εκπαιδευτήρια Καντά, η Aqua Fertility από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, η Bioact από το Γενικό Λύκειο της Αξού, η Biostraw από το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, η Controle από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, η EcoFriendly Jobs από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, η Eco Thinko Diets από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, η Ecowave από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, η Ecoworld από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου, η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, η Green Desert with Zero Capital από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η Hydro Kinetic από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, η R.A.I.S.E. από το Λύκειο Φιλοθέης, η ReFood από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η StandbyMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης, η ThessPropolis από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και ο Κήπος της Εδέμ από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τα εγχειρήματά τους θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://greece.envolveglobal.org/el/education/school_contest/

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Το MEdIES, το Open Coffee Heraklion, το POS4work, το Women Do Business, οι Global Shapers, η ATRAKTOS, το EPLO, το Xanthi Tech Lab, το Youth Entrepreneurship Club και το Bizrupt, στηρίζουν επικοινωνιακά το μαθητικό διαγωνισμό (community partners).

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Η.Π.Α., ο οποίος προσφέρει στήριξη σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες μέσα από τους 3 βασικούς του πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Στην Ελλάδα έως σήμερα, το Εnvolve έχει προσφέρει χρηματοδότηση ύψους € 5.500.000 σε 31 εταιρείες συνολικά μέσω του ετήσιου προγράμματος βράβευσης νεοφυών επιχειρήσεων, Envolve Award Greece. Οι νικήτριες εταιρίες του Envolve έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.800 θέσεις εργασίας, ενώ η αποτίμησή τους σήμερα υπερβαίνει τα €300.000.000.  Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το  https://greece.envolveglobal.org/el/

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 61 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. Αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, το Envolve εργάζεται προς την ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης προς όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το  https://greece.envolveglobal.org/el/

Σχετικά με το Libra Group

Το Libra Group είναι ένας διεθνής ιδιωτικός όμιλος επιχειρήσεων, που δραστηριοποιείται σε 35 χώρες, σε έξι ηπείρους. Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπλοΐα, την ενέργεια, τη φιλοξενία, τα ακίνητα, τη ναυτιλία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις. Ο Όμιλος ανήκει εξολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Όμιλο Libra, επισκεφθείτε το http://libra.com